Er du voldsramt?

Alle har ret til et liv uden vold. Det er helt uacceptabelt at blive udsat for vold. Fysisk og psykisk vold er strafbart, også selvom det foregår inden for hjemmets fire vægge.

Har du brug for hjælp?

Kontakt os på telefon 96114840

 

Partnervold

Ca. 28.000 kvinder udsættes hvert år for partnervold I Danmark. (Servicestyrelsen)
25 kvinder dør hvert år, som følge af overgreb.

Intet menneske lever frivilligt i et voldeligt forhold. Vores erfaring er, at volden langsomt optrappes over kortere eller længere tid.

Kvinderne oplever en vekselvirkning imellem kærlighed, ømhed og volden. Dette bevirker en meget stor usikkerhed og kvinden mister sit selvværd.

Ring 96114840 Holstebro Krisecenter. Der er døgnåbent.

Du kan på Holstebro Krisecenter få hjælp og støtte til et liv uden vold, at bryde mønsteret, en ny bolig, separation/skilsmisse, forældremyndighed/bopæl, opholdstilladelse, økonomi/forsørgelse, psykolog til dine børn og dig selv, juridisk bistand.

Hvis du har tid, vil vi anbefale dig at medbringe:

  • Tøj til dig og dine børn
  • Personlige papirer – pas, sygesikring, dåbsattester, vielsesattest, immigrationspapirer mv.
  • Medicin og recepter
  • Ting der betyder noget for dig – smykker, billeder mv.
  • Penge eller hævekort
  • Ekstra nøgler til boligen og evt. bilen
  • Medbring favorit bamse, legetøj, skoletaske mm. til dine børn
  • NemID

Hvis du er i tvivl, kan vi rådgive dig i telefonen.

Sikkerhed

På Holstebro Krisecenter er vi meget opmærksomme på din og hele husets sikkerhed. 
I de fleste tilfælde er det vigtigt, at voldsudøver ikke kan opsøge dig og derfor ikke ved, hvor du er taget hen. Jo færre der ved, hvor du opholder dig, jo bedre - både for din egen og dine pårørendes sikkerhed.

Inden du tager afsted til krisecenteret, har vi følgende anbefalinger:

Hvis du har børn

⦁ at du sikrer dig, at I ikke bliver sporet via dine børns tablet, telefon, computer og lign – se guiden længere nede under digital sikkerhed.
⦁ Af sikkerhedsmæssige årsager kan det være en god ide, at du guider børnene i, at de ikke skal fortælle deres far eller andre, hvor I skal hen.

Transport til krisecenter

⦁ Uanset hvordan du kommer til krisecenteret, skal du være opmærksom på, at der ikke er nogen, der følger efter dig. Bliver du forfulgt, kan du kontakte krisecenteret eller politiet.
⦁ Egen bil: Har du den mindste mistanke om, at din bil bliver sporet via GPS/chip fraråder vi, at du tager bilen til krisecenteret. 
⦁ Tager du alligevel bilen, så er det en god ide, at køre forbi en mekaniker og får tjekket, om der er en sporingsenhed på din bil. 
⦁ Vi opfordrer også til, at du parkerer bilen et stykke væk fra krisecenteret.
⦁ Offentlig transport: Benytter du rejsekort skal du være opmærksom på, at rejsekortet kan spores. 
⦁ Kørelejlighed: Får du et lift til krisecenteret, anbefaler vi, at det er en du stoler på, og som ikke fortæller uvedkommende, hvor du befinder dig.

Digital sikkerhed

Har du mistanke om, at voldsudøver eller andre personer, der er knyttet til voldsudøver, har adgang til for eksempel din telefon, tablet, computer, profiler på sociale medier eller lignede, så anbefaler vi, følgende:
⦁ Slå lokalitetstjenester fra samt deaktivere ”find my iphone” eller lignende funktioner på andre smartphones.
⦁ Du kan også nulstille din telefon. 
⦁ Hvis du har mistanke om, at du bliver sporet, så efterlad din telefon derhjemme eller sæt den på fly tilstand. Der er mulighed for at låne mobil med taletidskort på krisecentret.
⦁ Husk også dine børns telefoner, tablets, computere og deres sociale medier.
Hævekort, mobilepay og MitID
⦁ Hvis du har brug for at hæve penge inden du tager til krisecenteret, råder vi dig til at gøre det hjemmefra i nærheden af din bopæl.
⦁ Hvis du har mistanke om, at uvedkommende har adgang til din mobilepay, så gør ikke brug af det på vej til krisecenteret grundet risiko for sporing. Når du bor på krisecenteret, kan du få hjælp til at få et nyt MitID, mobilepay og hævekort.

Sociale medier

Vi anbefaler, at du ikke gør brug af sociale medier, hverken undervejs til krisecenter eller under krisecenterophold. Hvis du stadig ønsker at bruge sociale medier, skal du være obs på, at skifte dine password og tilpas dine privatindstillinger og blokér uvedkommende. Vær opmærksom på ikke at dele din lokation eller billeder, der kan indikere, hvor du opholder dig.

Slet søgehistorik

Vores anbefaling er, at du er forsigtig, når du bruger din computer i forhold til at søge på hjemmesider relateret til krisecentre og vold, da voldsudøver kan have adgang til den. Sørg for at slette søgehistorikken efter brug.
Her finder du en guide til hvordan du sletter historikken på computer, telefon og tablet: Slet din historik for øget sikkerhed og privatliv 


 
 

Mange af de voldsramte kvinder, som kommer til os, har levet med volden i lang tid, måske i flere år.

Nogle har levet i en voldsspiral, hvor manden systematisk har forsøgt at få magten over kvinden. Det er sket med forskellige manøvrer som isolation fra netværk, han har skiftevis været sød og voldelig overfor hende, givet hende skylden for at han blev nødt til at slå osv. Det har til sidst medført at kvinden opfatter volden i hverdagen som normal og noget hun selv har været skyld i.

Med denne viden i baghovedet skal de første samtaler finde sted.

Kvinden skal for det første få forståelse for den virkelighed hun har levet i, og hvad det har gjort ved hende. Ofte ved hun ikke på nuværende tidspunkt, hvad det er hun vil i fremtiden, og hvor hun skal flytte hen.

Ofte er voldsmanden den primære person i hendes tilværelse og hun kan føle, at hun ikke kan eller vil undvære ham. Elementer som ensomhed og dobbeltrettede følelser kan spille ind.

Tillid imellem kontaktpersonen og kvinden har stor betydning for hvor åben kvinden fortæller om volden og dens omfang, og dermed den begyndende bearbejdning og forståelse heraf.

Tilliden etableres ved at kontaktpersonen er lyttende og anerkendende i hendes kommunikation. Hun forsøger at møde kvinden i øjenhøjde og undgår at være fordømmende omkring det liv, kvinden har ført. Hun stiller åbne og cirkulære spørgsmål og kan på den måde hjælpe kvinden til at se sig selv i helikopterperspektiv.

Kvinden ofte meget flov over volden og forsøger at dække over realiteterne. Nogle samtaler udspringer også ved køkkenbordet ved madlavning eller andre praktiske opgaver, hvor relationen og tilliden imellem kvinden og kontaktperson efterhånden udvikles yderligere.

Du vil blive taget imod af en ansat eller frivillig. Personalet er på krisecenteret indtil kl. 20 i hverdagene og til 18.00 om lørdagen, herefter er det frivillige kvinder.

Du vil blive tilbudt kaffe, the, mad eller noget af drikke. Du vil få en rundvisning i huset og naturligvis tilbudt en snak.

Du vil få dit/jeres værelse, hvor der er klar til at modtage dig.

Hvad der skal ske, er hvad du og dine børn har brug for.

  • Vaskemaskine og tørretumbler.
  • Computer
  • Hvad der ellers er i et almindeligt hjem.
  • Du får dit eget værelse (med TV), bad og toilet

Det er ikke tilladt at have dyr med på krisecenteret.

  • I hverdagene spiser beboerne og personale morgenmad sammen.
  • Samtaler/møder med personale og samarbejdspartnere.
  • Børnene får tilbud om børnesamtaler.
  • Du får tilbudt en/to kontaktpersoner. Det er dem der vil hjælpe dig under dit ophold på krisecenteret.
  • Dine børn før tilbudt psykologhjælp og børnesamtaler med personalet
  • Du vil få mulighed for at få økonomisk rådgivning af en jurist.

Når kvinden er klar til et videre forløb, kan der etableres kontakt til f.eks. Statsforvaltning, advokat, kommunal sagsbehandler, boligforening o.l.

Kvinden orienteres om mulighed for ansøgning af diverse som børnetilskud, boligsikring, ansøgning om bopælsret/forældremyndighed. Samt får hjælp til udfyldelse af papirerne.

Hyppigt kan kvinden ikke overskue for mange tiltag på èn gang, og har brug for at få information/hjælp i små ”bidder”. Dette kan skyldes, at hun stadig er i krise, og har svær ved at rumme for mange beslutninger og informationer. Hun er nu i reaktions- og/eller bearbejdningsfasen og veksler i sindsstemning mellem sorg, gråd, glæde, håbløshed, tvivl osv.

Ofte har hun igen kontakt (SMS) med den voldelige mand, som er meget pågående og lover forbedring og samarbejde, hvis bare hun kommer tilbage igen. Hvilket stiller hende i et stort dilemma, da hun jo i lang tid har været vant til, at han tog alle beslutninger. Samt måske har levet i et afhængighedsforhold med ham.

​Kvindens netværk inddrages i det omfang hun selv ønsker det. Men hun opfordres til at få besøg af det nære netværk imens hun er på centret.

Det skyldes at et menneske sjældent står helt alene, og det er svært at lykkes med store forandringer i tilværelsen, uden at der er støtte og forståelse fra det nære netværk.

Kvinden får hjælp fra krisecentret til at fortælle, om det liv hun har levet med vold, – hvilket ofte er meget svær for hende. Det er dog en stor hjælp for netværket, at vide besked

Vi tilbyder plads til kvinder og børn med handicap

  • Du kan have mulighed for at medbringe egen handicaphjælper eller støtteperson. (Her skal det aftales med egen kommune, da det udløser dobbelt takst)
  • Hjælp fra hjemmeplejen i Holstebro Kommune
  • Vi hjælper dig til at skaffe de nødvendige hjælpemidler
  • Køkken og bad indrettet til kvinder med fysisk handicap
  • Rampe- og parkeringsforhold til kvinder med handicap
  • Elevationsseng

Når udflytning bliver aktuel, får du hjælp til at finde en bolig.

Der bliver lavet aftale med kommunen, hvis du ønsker en fortsat kontakt til dem ved udflytning.

Du tilknyttes en familierådgiver, hvis du har børn med på krisecenteret.

Du kan få op til 3 samtaler på krisecenteret efter hjemrejse.