Psykisk vold

Psykisk vold kan ikke ses, men den kan mærkes. Derfor kan psykisk vold være præcis lige så skadende som fysisk vold.

Har du brug for hjælp?

Kontakt os på telefon 93543212.

7 tegn på at du sidder fast i et ødelæggende forhold

Kender du disse følelser?

  • Du føler dig udbrændt?
  • Dit forhold kræver mere arbejde end det burde?
  • Hvordan bliver jeg en bedre kæreste?
  • Min kæreste skal se alle beskeder i min telefon
  • Jeg er en dårlig kæreste
  • Min kæreste stalker mig
  • Min kæreste er ekstrem jaloux
  • Min kæreste bliver vred når jeg prøver at snakke med ham om mine følelser

Disse ting kan være tegn på du er i et forhold du ikke burde være i.

Et destruktivt forhold kan udsætte dig for fysisk og psykisk vold, seksuel misbrug eller lignede. Men uanset hvad du bliver udsat for og i hvor slem grad, kan det være svært selv at se man befinder sig i et ødelæggende forhold.

Selv hvis du er bare en smule bevist om du er i et destruktivt forhold, kan det være svært at se man sidder fast og har brug for hjælp. Du skal blot huske at du ikke er alene. Holstebro Krisecenter står altid til rådighed for at hjælpe dig videre.

At kigge på grundene til du bliver i forholdet, kan være en øjenåbner, og kaste lys over hvor vidt du er i forholdet fordi det gør dig glad eller om det potentielt kan være et destruktivt forhold. Det er aldrig en skam at bede om hjælp, vi ønsker alle det bedste.

7 grunde til at du kan sidde fast i et ødelæggende forhold

Selv om du er i et dårligt forhold, ved du der findes værre forhold end dit. Du sammenligner dit forhold med mere ødelæggende og nedbrydende forhold, og tænker dit i det mindste ikke er så slemt.

Selv om du måske godt er klar over du ikke er så glad i forholdet, overbeviser du stadig sig selv om at det ikke er så slemt, netop fordi andre har det værre.

Har du prøvet at fikse parforholdets problemer før? Hvis ja, så har du nok også oplevet at ”fikse det” ikke altid virker, hvilket efterlader dig mere frustreret end før.

Alle forhold kræver arbejde og engagement for at fungere, men når forholdet er mere arbejde end glædeligt samarbejde, så er det der du ved forholdet ikke er det bedste for dig.

Du bør ikke konstant prøve at få dit forhold til at virke, og tænkte på måder du kan fikse det. Alle forhold kræver en indsats fra begge parter. Alt arbejde bør ikke falde på én persons skuldre.

Tag et godt kig på forholdet og de problemer der ser ud til aldrig at blive løst. At acceptere nogle ting bare ikke kan fikses, er et skridt videre til at komme ud af dit ødelæggende forhold.

Folk går gennem mange stadier i deres liv, og kan ændre sig meget. Problemet er dog, hvis du sidder og venter på din partner ændrer sig, men din partner ikke vil tage de nødvendige skridt for at ændre sig for sin egen, din og parforholdets skyld.

Der er ingen grund til at vente på en ændring der måske aldrig kommer. For at give slip, er du nød til at acceptere, det kan være lige så svært at ændre på en person som at ændre på hvilken retning solen står op og går ned.

Er du kun sammen med din kæreste fordi du føler skyld over at skulle slå op med ham? Eller føler du måske at din kæreste kun er sammen med dig fordi at han føler skyldfølelse ved at slå op? Hvis svaret er ja burde du måske overveje om forholdet er det rigtige for dig.

Måske har du været sammen med din partner så længe det virker flovt at forlade personen nu, også selv om du ikke er glad. Det kan være du har ondt af din partner, hvis du føler at du er den eneste person din partner har. Eller han har gjort noget stort for dig eller med dig, det kan være køb af hus, en fællesbil, en hund eller måske et barn?

Så kan det være sværere at bryde forholdet, fordi man føler skyld. Måske du bare føler skam, ved tanken i sig selv, at gå fra din partner.

Hvis du er ulykkelig i dit forhold, kan du på ingen måde gøre din partner glad.

Du skal føle at forholdet er godt for dig, før at du også kan få din partner til at blive glad. Hvis en person i forholdet lader forholdet stå til, er ikke godt for nogen parter.

At slippe skyldfølelsen kan være noget af det sværeste. Men ved hjælp fra venner, familie eller professionelle, kan du arbejde med skyldfølelsen og gøre det nemmere at slippe skylden og det ødelæggende forhold.

Mange af os udholder dårlige, utilfredsstillende og destruktive forhold, alene på grund af frygten for at være alene. Tager du dig selv i at tænke, at du ville slutte forholdet, men ikke gør det af frygten for at ville ende alene?

Det er et tegn på du er i et forhold du ikke burde være i. Frygten for ensomhed bør ikke være det der fastholder dig i et forhold du ikke er glad for. Et godt råd er at du skal omgive dig med støttende venner og familiemedlemmer, og få et bedre perspektiv på om dit forhold gør dig glad.

Samtidig kan de også hjælpe dig med at give slip, da du med dem omkring dig ved du ikke er alene. Det kan være at du i sidste ende finder ud af at du er glad og har det bedre, selv om du er single og alene.

Hvis du tager dig selv i at blive i forholdet på grund af børnene, er det et tegn på du lader dig selv være i et forhold du egentlig ikke ønsker at være i.

At blive for børnenes skyld er en ærlig grund, men er til tider ikke den rigtige løsning.

Din største bekymring bør være om dine børn vokser op i et trygt og sundt miljø. Derfor bør du overveje om forholdet er det bedste miljø for børnene eller ej.

Tænk på det som en hjælp til dine børn og på den måde gøre det til noget positivt fremfor en negativ ting for dine børn.

Lige meget hvorfor og hvordan du er finansiel afhængig af din partner, bør det ikke være en grund til at blive i et ødelæggende forhold. Ved at finde grunden til og acceptere din økonomiske situation, kan du finde en løsning, der gør det muligt at slippe det destruktive forhold.

Søg hjælp hos dine venner og familie, for at gøre det mere overskueligt og nemmere for dig.

Hvis du føler at din kæreste har så meget kontrol over dig at det bliver et problem, så kontakt endelig Holstebro Krisecenter, så hjælper vi med en løsning.

Vi kan hjælpe dig

Oftest opdager man først problemet når det er for sent, at man bare lader det stå til i et ødelæggende forhold. Det er oftest det nemme valg, at vi prioriterer andres behov frem for vores egne. Husk dog at du skal kunne hjælpe dig selv før du kan hjælpe andre.

Der er mange forskellige grunde til at blive i et destruktivt forhold, men ved at forstå tegnene og grundende, får du nemmere ved at handle og i sidste ende give slip.

Det er her vi kan hjælpe hos Holstebro Krisecenter. Vi har professionelt og uddannet personale der står klar til at hjælpe dig videre. Vores personale har selvfølgelig fuld tavshedspligt og ønsker blot det liv som du fortjener.