Seksuel vold

Der er tale om seksuel vold, hvis du oplever at blive rørt ved mod dit ønske eller hvis du bliver tvunget til seksuelle handlinger, som du ikke har lyst til.

Har du brug for hjælp?

Kontakt os på telefon 93543212.

Hvad er seksuel vold?

Stiller du dig nogensinde spørgsmål der kunne lyde som:

  • Jeg tror han misforstod mine signaler
  • Jeg følte jeg blev nød til at have sex med ham
  • Jeg er en dårlig kæreste hvis jeg siger nej til sex
  • Min kæreste kræver at vi dyrker hyppig sex
  • Jeg har ikke rigtig lyst til sex med min kæreste
  • Jeg føler at jeg bliver tvunget til sex
  • Kan sex med sin egen kæreste være et overgreb

Så kan det være at du er i farezonen for at være udsat for seksuel vold.

Vi hjælper kvinder der har været udsat for seksuel vold

Måske har du hørt om seksuel vold før, måske har du ikke. Men det er i hvert fald mere udbredt, end hvad de fleste går og tror. Seksuel vold foregår, når en person direkte eller indirekte tvinger dig til udføre eller blive udsat for noget, som er imod din vilje.

F.eks. hvis der er ubehagelig seksuel beføling, forsøg på tvungen samleje eller gennemført tvungen samleje, så kan man snakke om seksuel vold. Man kan også kalde dette for et seksuelt overgreb.

Iflg. Miljø og Fødevareministeriet i Danmark, blev ca. 3% af danske kvinder udsat for seksuelle overgreb i 2018 og 0,6% mænd. Her kan man se, at det klart er kvinder i alderen fra 16-24, som er den mest udsatte gruppe for seksuel vold og overgreb.

Det kan ofte være en direkte handling fra den ene part, som bare impulsivt vælger at udøve seksuel vold og andre gange kan det være misforståelser i form af kropssprog, sprog, signaler m.m. Derfor er der ofte uoverensstemmelser omkring hvem der startede osv., hvilket kan gøre det problematisk at slå fast, hvis skyld det var, når der altid er to sider i en sag. Er du i tvivl kan du altid kontakte Holstebro Krisecenter, så vil vi efter bedste evne, prøve at hjælpe dig.

Problemet med seksuel vold i Danmark, er desværre ikke blevet bedre med årene, det sker stadig i samme grad som det har gjort de sidste mange år, dog er der heldigvis flere krisecentre man kan opsøge i Danmark, hvis det er man er blevet udsat for seksuel vold.

Her iblandt er Holstebro Krisecenter, som på daglig basis hjælper kvinder og børn, som bliver udsat for vold. Psykisk vold, fysisk vold men også seksuel vold. Har du oplevet seksuel vold, eller kender du en der har? Så kontakt os i dag og få anonym rådgivning og vejledning til, hvordan du kan få det bedre. Du kan kontakte Holstebro Krisecenter i dag, ved at ringe til 96114840.

Oftest opdager man først problemet når det er for sent, at man bare lader det stå til i et ødelæggende forhold. Det er oftest det nemme valg, at vi prioriterer andres behov frem for vores egne. Husk dog at du skal kunne hjælpe dig selv før du kan hjælpe andre. Der er mange forskellige grunde til at blive i et destruktivt forhold, men ved at forstå tegnene og grundende, får du nemmere ved at handle og i sidste ende give slip.

Det er her vi kan hjælpe hos Holstebro Krisecenter. Vi har professionelt og uddannet personale der står klar til at hjælpe dig videre. Vores personale har selvfølgelig fuld tavshedspligt og ønsker blot det liv som du fortjener.